Om Högdalen Centrum
Lilla staden i stora staden
Högdalen Centrum har småstadens charm med sina många små butiker och sin trevliga atmosfär. Det är den naturliga handelsplatsen för de människor som bor och arbetar i närområdet.
 
Centrumet erbjuder ett variationsrikt utbud och en mycket personlig service. Många handlare står själva bakom disken, och flera har bedrivit sina verksamheter under lång tid.

Komplett utbud Högdalen

Centrumet är starkt på dagligvarusidan. ICA, MatDax och Coop är representerade. Större kedjeföretag som Lindex, Dressmann och Kicks har också stark dragningskraft. Dessutom finns post i butik, bank, apotek, systembolag, restauranger, kaféer, frisörer och begravningsbyrå.

Samhällsservicen är också väl tillgodosedd. I centrumet finns bland annat teater, kulturskola, bibliotek, vårdcentral, två kyrkor och dessutom Högdalshallen, en av Stockholms bästa kommunala sim- och idrottshallar.

Ägande och förvaltning

CITYCON äger cirka 70 % av fastigheterna i centrumet. Övriga fastighetsägare är Kungsleden, Högdalskyrkan och AB Storstockholms lokaltrafik.

Högdalen centrum i siffror

Kommersiell yta: 14 400 kvm
Butiksyta: 11 400 kvm
Antal butiker: ca 50
Besöksparkering: 560 platser

* Tillkommer kommersiella ytor som ägs och förvaltas av andra fastighetsägare.

Historik

Högdalen Centrum invigdes 1959. I mitten på 1990 upprustades centrumet genomgripande. Det gjordes plats för nya kompletterande butiker och en del av gångstråket klimatskyddades med glastak.

Idag är Högdalen Centrum ett väl fungerande vardagscentrum, med gott om besökare också mitt på dagen.